PAÜ Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalında yeni Floroskopi cihazı hastalarımıza hizmet vermeye başladı.
Radyoloji Anabilim Dalı tarafından yapılan açıklamada; yeni teknoloji dijital dedektörlü floroskopi cihazı ile hem röntgen görüntüleri hem de floroskopik çekimlerin aynı anda yapılabildiğini, özellikle ayağa kalkamayan hastaların bacak uzunluk ve skolyoz çekimlerinin daha rahat yapıldığı belirtildi. Floroskopik çekimlerin 43*43cm alana sahip dedektörü ile gerçek zamanlı olarak çekilmektedir.
Yapılan çekimler:
Dijital floroskopi cihazı altında her türlü gastrointestinal sistem grafileri,
Özefagus (yemek borusu), çift kontrast mide-duodenum ( 12 parmak bağırsağı),
Çift kontrast kolon grafileri, ürolojik tetkikler, HSG (histerosalpingografi),
Skopik kontrol altında yapılan ERCP gibi ileri incelemeler,
Sindirim sistemi hastalıkları tanısı koymakla beraber eşzamanlı olarak çocuk hastalarımızın sindirim ve boşaltım sistemi tetkikleri de güvenilir şekilde yapılabilmektedir
PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Özban son yıllarda özellikle Radyoloji Anabilim Dalında görüntüleme amacıyla kullanılan pek çok cihazımızın yenilendiğini ve hastalarımıza hizmet vermeye başladığını, Floroskopi cihazının da yukarıda bahsedilen görüntüleme metodları açısından oldukça önemli bir teknik kullanıma sahip olduğunu, hastalara son teknoloji cihazlarla hizmet vermenin önemini de vurguladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise PAÜ Hastanesi olarak, uzun süreden beri cihazın tedariki için çok çalıştıklarını, gelinen noktada 24 saat çalışma prensibine göre üretilmiş olan bu cihazın, günde 300 hastaya kadar çekim yaparak çevre illerden ve ilimizdeki daha çok hastaya hizmet verebileceğini ve bu nedenle çok mutlu olduklarını belirtti.