İlimizde düzenlenen kitap fuarlarına katıldığım ve kitaplarımı okuyucularıma imzaladığım için, her yıl iki kere düzenlenen bu fuarlar  (Büyük şehir belediyesi ve Merkez efendi Belediyesi Kitap fuarları) için yazı yazmam farz haline geldi. Amacım hiçbir şeyi beğenmeyen istemezük cüler gibi olmak değil elbet fakat gördüğüm eksiklikleri de yazmadan geçmem mümkün değil. Pandemi den önce düzenlenen ve ilki gerçekleştirilen Merkezefendi Kültür Merkezinin otoparkına kurulan çadırda gerçekleştirilen fuar bu sene binanın otoparkında hazırlanan kapalı alana alınmış, alanın darlığı yanında tavan yüksekliğinin istenen seviyede olmaması nedeniyle aranan ferahlığı veremiyor. Büyük yayınevlerinin olmayışı da dikkatlerden kaçmıyor. Bu konuda Denizli basınının çoğunun sessiz kalması da anlamlı elbette, duyarlı olanlardan birisi olan Denizli 24haber den aldığım haberi sizlerle paylaşıp yazıma devam edeyim.

            Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri bugün itibariyle başladı. 100’ den fazla yazarın katılımıyla, söyleşi ve imza etkinliklerinin yapılacağı, zengin bir organizasyon ile kitapseverlerin ziyaretine açılan. Kitap Günleri, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, meclis üyeleri ve kitapseverlerin katılımıyla açıldı.

            Haberden de anlaşıldığı üzere Merkezefendi Belediyesi Kitap Günlerine, bu İlin Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü, Rektörü, Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, merkez ilçe kaymakamları, İl ve ilçe Protokolünde bulunan, oda ve daire başkanlarından kimsecikler yok. Ne kadar ilginç değil mi? Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu İlçe Belediyesi şu an muhalefet partide olabilir, olsun! Geçmişte iktidar partisinde idi, gelecekte olmayacağını kim garanti edebilir? Bu ilçede iktidar partisine oy vermiş hiç mi insan yoktur? Olduğu herkesçe malum.  Bu siyaset işinden oldum olası hiç haz etmedim bundan sonrada haz etmem mümkün değil. İnanılmaz bir olay, bu kültür işi, kültürün siyaseti olur mu? Buraya gelen bir sürü yayın evi var, bu yayın evleri buradan zararla dönecek olurlarsa Merkezefendi Kitap Fuarı'nda iş yapamadık demeyecekler Denizli de iş yapamadık diyecekler. İlimizin tanıtımı için bu durum hiçte hoş değil.

            Pandemi den önce ilki yapılan fuarda da aynı durum vardı geçen iki yıla rağmen değişen bir şey olmamış, O zaman ilk kitaplarımın çıktığı İstanbul da ki yayınevinin bu fuara gelmesi için ısrarcı olmuştum, Denizli li bir yazar alarak yayınevimin buraya gelip fuarda yer alması benim için son derece önemliydi. Merkez efendinin yeni bir Belediye olduğunu, burada oturan halkın kültür seviyesinin yüksek olduğunu ve iyi iş yapacaklarını söylemiştim. Beni kırmayıp geldiler fuara fakat beklenen ilgi olmayınca zarar ettiler, tabi bana bir şey demediler ama ben çok mahcup oldum.

            Şimdi gelelim neler yapılabilir sorusunun cevabına. Merkezefendi belediyesi yaptığı ilk fuarda Büyükşehir belediyesinin ve il protokolünün kendilerini desteklemediğini ve gelecekte de desteklemeyeceğini anlamış olması gerekirdi. Bu sebeple ikincisini gerçekleştireceği bu fuara eksikliklerini gidermiş bir şekilde ve daha donanımlı olarak hazırlanması beklenirdi. Görüştüğüm bir yayınevinin görevlisi. ‘’ Belediyenin fuar tanıtımı konusunda çok eksikliklerinin olduğunu hatta kendi birimleri arasında bile koordinasyonsuzluklar gözlemlediğini belirtti. Belediye başkanının önceden planlanan bir program dolayısı ile şehir dışında bulunması sebebiyle, bir başsızlığın ve karmaşanın olduğunu, başkanın gelmesi ile bu problemin düzeldiğini fakat geç kalındığını söyledi. Tanıtım afişlerinin yeterli miktarda ve gerekli yerlere asılmadığını, gelen okul sayılarının az olduğunu, servis araçlarının yetersizliğine değindi, tesadüfen fuar olduğunu duyup gelen birçok kişiden bu serzenişi duyduğunu, fuarın yer aldığı kültür merkezinin üst tarafında bulunan yürüyüş yolunda bile fuar tanıtım afişlerin olmadığını’’ söyledi.

            Yazının başında da belirttiğim gibi amacımız gördüğümüz, duyduğumuz eksiklikleri belirterek bir daha yapılacak fuarlar için bunların tekrarlanmaması. Belki bir yetkili yazıyı okuyup önlem alır yada bize sorarsa bildiklerimizi söyleriz.

            Yurdumun birçok yerinde yapılan kitap fuarlarına katıldığım için, İlimizde yapılan fuarlara da eleştirel gözle bakmayı görev ediniyorum kendimce ve diyorum ve diliyorum ki! Neden bizim şehrimizde de diğer İllerde yapılan fuarlar gibi, birçok büyük ve ünlü yayınevleri gelmesin, şehrimizin okuyucuları büyük yazarlarla tanışmasın ve istediği her türlü kitabı bulmasın? Bu şehir bunu hak ediyor elbet.

 

Uluslararası Yarışmada Üniversite Hastanesine Birincilik Ödülü Getirdi Uluslararası Yarışmada Üniversite Hastanesine Birincilik Ödülü Getirdi
Editör: TE Bilisim