Milyonlarca yıl önce yaşayan kedi türü olan Kılıç Dişli Kaplana ait olduğu iddia edilen fosillere Denizli'nin Tavas ilçesinde rastlanmıştı. Bu haberle Denizli adeta ulusal gündemin konusu haline geldi.
Sitemizin sevilen yazarlarından Prof. Dr. Bülent Topuz ise geçtiğimiz günlerde Moğolistan gezisine katıldı. Dünyanın en ünlü fosil müzelerinden biri de bu ülkede bulunuyor. Kılıç Dişli Kedi haberlerinin gündem olmasından sonra Ulan Batur müzesini ziyaret eden Topuz, bu kedi türünün yanında hatıra fotoğrafı çekildi.
Ulan Batur Fosil Müzesi görülmeye değer
Konu hakkında açıklama yapan Topuz şunları kaydetti; "Müzeyi gezerken Kılıç Dişli Kaplan'ı görünce aklıma Denizli'nin bu hayvanın fosili ile gündeme gelmesi geldi ve bu kedinin önünde birkaç poz resim çekildim. Benim için tatlı bir hatıra oldu. Bu arada Ulan Batur Fosil Müzesi gerçekten görülmeye değer. Özellikle dinazor kemiklerinin neredeyse tamamına yakınının günümüze ulaşmış olması hakikaten ilginç. Bunun yanısıra güncel bitki ve hayvanlarında sergilenerek müzenin bir eğitim kompleksi haline getirilmiş olmasından ders çıkarmamız gereken durumlar var."
Kılıç Dişli Kaplanı tanıyalım
Heybetli görünüşü ve büyüklüğü ile hayran bırakan soyu tükenen bir kedi cinsi olan Kılıç Dişli Kaplan'ın ormanlık bölgelerde yalnız dolaşan büyük hayvanları avladığı biliniyor. 20 cm boyutundaki dişleri bu cüsseli hayvanı oldukça tehlikeli ve yırtıcı yapıyor.