Güneş sizi yaşlandırıyor olabilir! Güneş sizi yaşlandırıyor olabilir!
Güzel ve estetik görünmek için günümüz insanları en büyük masrafları yapmaktan kaçınmıyor. Zayıf ve fit görünmek herkesin isteği olmakla birlikte gerek sosyal yaşamda gerekse mesleki yaşamda başarılı olmak için çok önemli. Denizli'nin tanınan Wellbeing uzmanlarından Nevin Beydoğan konuya açıklık getirdi. Beydoğan: ‘’Herkes zayıf ve fit olmak ister, fakat sıra disiplinli spor yapmaya gelince işte bu noktada birçok bahane üretmeye başlarız. Bırakın bahaneleri ve kendinize hedefler belirleyin!'' dedi.

Sağlıklı beslenmeyi, hayatımıza egzersiz katmayı, kendimize vakit ayırmayı ve sosyal ilişkilerimize zaman ayırmayı hedeflememiz gerektiğinin altını çizen Beydoğan, ‘’7’den 70’e hiç kimse için değişmediğine inandığım bir kural var; ‘’En güzel kişisel bakım spordur ve sağlıklı bir yaşam için spor şarttır'' ifadelerinde bulundu.

Beydoğan spora başlamak isteyen kişiler için verdiği tavsiyelerde: ‘’Öncelikle zihinsel olarak kendinizi bu başlangıca hazırlamalısınız. Çünkü spor konusunda elimizdeki en büyük iki kaynağımız beynimiz ve bedenimizdir! Beynimizin istediği ve bedenimiz onun komutlarına uyduğu her yerde sporlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Harekete kolay bir başlangıç için size hayatınızın her anına katabileceğiniz birkaç ipucu vermek istiyorum. Ofiste masa başında çalışırken, bacaklarınızı masanın altında dümdüz uzatarak ön bacak kası ve arka bacak kasını çalıştırabilirsiniz, basit esnetme egzersizleri yapabilirsiniz.

Bu sayede boyun ve sırt ağrıları ile karşılaşma oranınız büyük oranda azalacaktır. Kısa mesafelerde araba kullanmak yerine tempolu yürüyüş yapmayı hatta bisiklet kullanmayı tercih edebilirsiniz; bu sayede hem ulaşımınızı sağlar hem de vücudun günlük ihtiyacı olan ter atımını sağlarsınız. Kondüsyonunuzu arttırmak için de en etkili günlük egzersiziniz asansör yerine merdivenleri kullanmak olabilir… Kısacası her an her yerde küçücük değişikliklerle hayatınıza hareket katmanız mümkün’’ ifadelerini kullandı.